Christophe_les_vergers_du_chouquet.jpg

Christophe Aguinet


Les Vergers du Chouquet



+ Familieboerderij
+ Kennis door traditie
+ Camembert
+ Pays d’Auge


Zoals gebruikelijk is in de Pays d’Auge, houden Michel en Christophe ook koeien en paarden. De melk van de koeien, die tien maanden per jaar de boomgaarden begrazen, dient exclusief voor het maken van camembert-kaas. 

tonneaux_chouquet.JPG
PHOTO VERGER 3.JPG

Michel en Christophe Aguinet, vader en zoon, produceren traditionele Normandische specialiteiten op de hellingen van de Pays d'Auge, in het hart van de Camembert. De streek staat bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van zijn ciderappels. De boomgaarden van Les Vergers du Chouquet herbergen zo’n dertigtal verschillende variëteiten van appelen en peren.

De filosofie van de familie Aguinet luidt dat een boerderij niet kan draaien op monocultuur maar steeds groeit uit symbiose. Zoals gebruikelijk is in de Pays d’Auge, houden Michel en Christophe ook koeien en paarden. De melk van de koeien, die tien maanden per jaar de boomgaarden begrazen, dient exclusief voor het maken van camembert-kaas. 

De boerderij van de familie Aguinet, waarvan 19 hectare dient voor de ciderproductie, is alleen al een bezoek waard voor de 19e-eeuwse vernaculaire architectuur. De gebouwen zijn volledig gemaakt van houten steunbalken, leem en riet. De hele site ademt Normandische geschiedenis. 

Christophe en Michel specialiseren zich naast cider ook in het maken van poiré, pommeau en calvados. Er komt geen hoogtechnologische machinerie of wetenschappelijke analyse aan te pas, alles stoelt op kennis die wordt overgedragen van vader op zoon. De familie Aguinet laat zich leiden door de tradities van de streek en vervaardigen specialiteiten volgens de regels van de kunst.


Onze flessen van dit domein:

Previous
Previous

Julien Thurel, Loiret (FR)

Next
Next

Maison Herout, Normandië (FR)