De 10 principes van El Cider

(1) De boomgaard is van cruciaal belang voor de producent, die nauw betrokken is bij het beheer van de boomgaard.

(2) Boomgaarden zijn biologisch of biologisch dynamisch, al dan niet gecertificeerd.

(3) Boomgaarden fungeren als hotspots voor biodiversiteit, daarom is er geen plaats voor pesticiden of herbiciden.

(4) Cider en poiré fermenteren spontaan, zonder toevoeging van industriële gist.

(5) Zwavel wordt in minimale hoeveelheden gebruikt, meestal voor het bottelen.

(6) Er worden geen externe producten zoals tannine, aroma's of klaringsmiddelen toegevoegd.

(7) Helderheid ontstaat door zwaartekracht, daardoor kunnen sommige flessen bezinksel bevatten.

(8) Onze ciders en poirés zijn ambachtelijk en zijn een uitdrukking van hun terroir.

(9) El Cider ondersteunt producenten die de geest van cider en poiré in ere houden door een verantwoord product te maken en bij te dragen aan lokaal erfgoed, milieu en gemeenschap.

(10) Deze cider en poiré wordt ook wel ‘natuurlijk’, ‘low-intervention’, ‘raw’, ‘cidres vivants’, ‘artisanale cider’ of ‘authentieke cider’ genoemd.

 
 
appel.png