Famille-Pacory.jpg

Familie Pacory


Pacory



+ Zesde generatie familiebedrijf
+ Savoir faire en moderne technieken
+ Op het ritme van de bomen
+ Domfront


Wanneer in 1986 de vijfde generatie aan zet is, komt de nadruk nog meer te liggen op de productie van poiré, cider en calvados. Fréderic en Catherine Pacory verrijken de savoir faire van hun vader met moderne technieken en weten zo uitmuntende poiré Domfrontais te produceren.

Arbres-en-fleurs.jpg
32.jpg

Al sinds het begin van de 18e eeuw boert de familie Pacory in de Domfront regio. In 1939 startte Claude Pacory de huidige Ferme des Grimaux op. De Pacory’s houden koeien voor melk en vlees. De vaches Normandes grazen in de schaduw van de oude hoogstambomen, typisch voor het Normandische landschap waar fruit- en veeteelt hand in hand gaan. Al sinds de begindagen wordt het fruit op deze boerderij geperst, initieel vooral voor eigen gebruik. 

Wanneer in 1986 de vijfde generatie aan zet is, komt de nadruk nog meer te liggen op de productie van poiré, cider en calvados. Fréderic en Catherine Pacory verrijken de savoir faire van hun vader met moderne technieken en weten zo uitmuntende poiré Domfrontais te produceren. Ondertussen zijn ze een gevestigde waarde in de regio. En ook de toekomst van La Ferme des Grimaux ligt in goede handen. Simon Pacory, zoon van Fréderic en Catherine, voegt in 2003 zijn naam toe aan het familieverhaal. 

Het terrein van 90 hectare telt 700 hoogstam perenbomen, waarvan velen meer dan 100 jaar oud zijn, en 400 hoogstam appelbomen. De Pacory’s houden dit zeldzame bomenergfoed in ere door gestorven of omgewaaide bomen te vervangen door nieuwe exemplaren. Jaarlijks oogsten ze maar liefst 200 ton fruit. Een goede selectie zorgt voor een ruim aanbod van poirés van hoge kwaliteit. De traditionele poiré en cider van Pacory zijn altijd single vintage - van één oogstjaar. 

Bij de familie Pacory gaat alles op het ritme van de bomen. Getekend door de seizoenen en de jaren onderscheidt elke boom zich in zijn bloei, rijping en oogst. Deze verscheidenheid daagt de Pacory’s uit om zich jaar na jaar heruit te vinden, zodat elke poiré de meest getrouwe uitdrukking wordt van zijn terroir.

Biodynamique.jpg
Poiriers-en-hiver.jpg

Onze flessen van dit domein:

Previous
Previous

Optimbulles, Haspengouw (BE)

Next
Next

Sicera, Normandië (FR)