Pommeau is een mengeling van vers geperst appelsap en jonge calvados. Het zuivere sap wordt elk jaar in oktober/november geperst uit een strenge selectie van bittere en bitterzoete appels.

Eerste stap: Het appelsap wordt geklaard en vervolgens vermengd met een jonge Calvados van ten minste 65° vol. Dit is de mutage, een cruciale fase waarin de gisting van de most wordt stopgezet door de toevoeging van alcohol. 

Tweede fase: Rijping, een essentieel onderdeel van de bereiding van Pommeau de Normandie. Deze delicate blend rijpt minstens 14 maanden in eiken vaten om een perfect evenwicht te bereiken.

Bij Maison Hérout, rijpen ze hun  AOC Pommeau 18 maanden. Op deze manier proberen ze jonge Pommeau aan te bieden om een maximum aan fruitigheid en frisheid te behouden, met aroma's van verse appel.

Pommeau is het Normandische aperitief bij uitstek.

Alcohol 17%
Fles 70cl
Prijs €30



Previous
Previous

Cuvée Parcellaire Clos Landais 2019

Next
Next

Blanche d’Alambic