Franz & Magdalena


Floribunda



+ Drie generaties, één boerderij
+ Geniale co-fermentaties
+ Cider van eetappels


+ Italiaanse cider !


Wij zijn enorme fan van Floribunda omdat ze er als geen ander in slagen om zeer gebalanceerde co-fermentaties te creëren. Elke toevoeging is een meerwaarde, zonder andere componenten weg te drukken voegen ze toe aan een geheel.

Het boerenleven zit al generaties lang in de Tiroolse familie Egger. De eerste generatie, Anton en Maria Egger, startten in 1959 hun eigen fruitboerderij in Salorno, Zuid Tirol. Sinds de oprichting van de boerderij kweken ze hier verschillende soorten eetappels in biologische landbouw. 

Franz, de zoon van Anton en Maria, werkte mee op de boerderij in dit stukje Duitstalig Italië. Na zijn studies verhuisde hij samen met zijn gezin meerdere jaren naar Ecuador en de Kaapverdische eilanden voor research rond biologische landbouw. Hier kwam Franz in aanraking met een enorme variatie aan fruit en hun verschillende fermentatieprocessen.

Terug in Zuid Tirol kon hij deze kennis gebruiken bij experimenten op de appelrassen die op hun familiale boerderij beschikbaar waren: Pilot, Topaz en Gold Rush. 

Hun eerste cider werd in 1992 voor het eerst geserveerd op het trouwfeest van Franz. Hierna was het enthousiasme bij vrienden en familie zo groot dat hij bleef fermenteren en experimenteren. In 2002 waren de eerste flessen cider klaar voor officiële verkoop.

In 2015 werd Floribunda officieel opgericht. De naam is een ode aan het Japanse appelras, Malus Floribunda, een schimmelresistente appel die ook in hun boomgaard groeit. De passie voor cider stopt niet bij Franz. Magdalena, de dochter van Franz en derde generatie Egger stapte mee in het familiebedrijf. Ze studeerde landbouwwetenschappen en oenologie en zorgt hierdoor mee voor nieuwe kennis en creativiteit.

Wij zijn enorme fan van Floribunda omdat ze er als geen ander in slagen om zeer gebalanceerde co-fermentaties te creëren. Elke toevoeging is een meerwaarde, zonder andere componenten weg te drukken voegen ze toe aan een geheel.


Onze flessen van dit domein:

Previous
Previous

Ferme de L’Yonnière, Normandië (FR)

Next
Next

Julien Thurel, Loiret (FR)